Gelecekteki giyilebilir cihazlar enerjisini vücut ısısından alacak

hac
ajans

Çin’deki araştırmacılar; fitness cihazları, akıllı saatler ve nabız sensörleri gibi giyilebilir cihazlarda pillerin yerini alabilecek bir termoelektrik jeneratör (TEG) geliştirdiler. Ticari olarak uygulanabilir hale getirmek için daha fazla çalışma gerekiyor, ancak giyilebilir cihazların giderek daha popüler hale gelmesiyle, kesinlikle keşfetmeye değer görünüyor.

Prototip TEG 4.5 inç uzunluğunda genişliğinde 1.1 inç ölçer. Bir test deneğinin bileğinin etrafına sarıldığında, cihaz üstündeki LED’e güç vermek için kullanıcının cildi ile ortam ortamı arasındaki sıcaklık farkından yararlanabiliyor.

Güç üretmek için hareket enerjisini kullanan diğer jeneratörlerin aksine, TEG’in hareketli parçası yoktur Harbin Teknoloji Enstitüsü’nden Qian Zhang ve meslektaşları, prototiplerini daha esnek olacak şekilde değiştirdiler ve test sırasında, sorun çıkarmadan 10.000 tekrardan sağ çıktı.

Araştırmacılar, ısıyı daha verimli bir şekilde kullanmak için ünitenin tasarımını iyileştirmeyi planladıklarını söylediler.

hilton