2019 BMW X5 Tanıtıldı

hac
ajans

Ön taraftan bakıldığında yeni X5, bizleri çok daha geniş bir ızgara ile karşılıyor.

Standart olarak adaptif LED farlar ile sunulan SUV, BMW’nin Laserlights far sistemiyle de tercih edilebiliyor.

Arka kısımda ise küçük eşyaların konulmasını kolaylaştırma amacı taşıyan iki kapaklı bir bagaj yer alırken, opsiyonel olarak bu bagaj kapakları otomatik olarak açılıp kapanabiliyor..Aracın içerisinde 12.3 inçlik iki adet ekran bulunuyor. Biri gösterge paneli işlevi görürken diğeri de bilgi eğlence sistemi olarak kullanılıyor..Öndeki koltuklar, alttan ısıtma ve elektrikli olarak ayarlanabilme özelliğine sahip.

Ayrıca opsiyonel olarak havalandırmalı ve masaj yapan koltuklar da tercih edilebiliyor.

Kabindeki bir diğer opsiyon da 20 hoparlör ve 1,500 watt çıkış sağlayan Bowers & Wilkins ses sistemi.Yeni X5 piyasaya X5 xDrive 40i ve X5 xDrive 50i olmak üzere iki versiyonla sunulacak. xDrive 40i, 335 beygir güçlük 3.0 litrelik turboşarjlı altı silindirli motoruyla 100 km/s hızlanmasını 5.3 saniyede tamamlarken, xDrive 50i ise 456 beygir güç üreten 4.4 litrelik V8 motoru ile aynı hıza 4.6 saniyede çıkacak.

Kör nokta izleme, şeritten ayrılma uyarısı, ön ve arka çarpışma uyarıları, yaya izleme ve çarpma hafifletme gibi standart sürücü yardımı özellikleri ile yeni X5’i kullanmak daha kolay. Tüm bunlara ek olarak trafik sıkışıklığı asistanı, şeritte tutma yardımcısı, otomatik şerit değiştirme sistemi ve direksiyon yardımı ile çarpışma önleyici gibi opsiyonel özellikler de yer alıyor.

BMW, yeni X5’in fiyatının nasıl olacağına dair herhangi bir açıklama yapmıyor.

otohaber

hilton