Dolar uçtu! iPhone zammı kapıda!

hac
ajans

iPhone fiyatlarına zam kapıda! Dolar, 7 Kasım itibari ile 3.40 barajını aştı. Peki, dolar kurunun artması iPhone fiyatlarına yansıyacak mı?

Apple, son 2-3 yıldır Türkiye pazarını çok yakından takip ediyor. Yeni ürünlerini genellikle 2. parti dağıtımda Türkiye’ye sunan Apple, vermiş olduğu müşteri hizmeti, İstanbul’da bulunan Apple Store mağazası ve Online Apple Store hizmeti ile Türkiye pazarındaki portföyünü oldukça genişletti. Ancak Apple, bu hizmetlerinin yanında ülkemizdeki dolar kurunu ve vergi artışlarını da çok yakından takip ediyor.

Ülkemizde vergiler arttığında iPhone fiyatlarına ilk zam yapan firma olan Apple‘ın, yakın zamanda dolar kurunun arkasına sığınarak bir zam daha yapması bekleniyor. 7 Kasım itibari ile dolar’ın 3.40 barajını geçmesi bu zammın habercisi oldu.

iPhone’a zam gelebilir

Apple Store’da iPhone 7, 3.249 TL’ye iPhone 7 Plus ise 3.799 TL’ye satılıyor. Ancak bu fiyatlar belirlendiğinde dolar kuru seviyesi 2.9 ile 3.0 arasındaydı. Son haftalarda yaşanan yaklaşık 0.40’lık artış iPhone fiyatlarına yakında yansıyabilir. Peki, iPhone’a zam gelirse iPhone 7 fiyatları ne olacak?Tahminlerimize göre; Apple dolar kurunu bahane ederek iPhone 7 fiyatını 3.349 TL‘ye iPhone 7 Plus fiyatını ise 3.999 TL‘ye çıkarabilir. Buradan yaklaşık olarak 100-150 TL‘lik bir iPhone zammının olacağını söyleyebiliriz. Bu zam konusunun kesin olmadığını, geçtiğimiz dönemlerde yaşadığımız olayları değerlendirerek tahmin ürettiğimizi belirtelim.

teknolojioku

hilton