APPLE Kan Basıncı Monitörü için Patent Aldı

hac
ajans

Apple şirketi sağlık hizmetleri dünyasının ötesine taşıyabilecek bir cihaz için patent yayınladı. Bu yeni cihaz bir sağlık ürünüdür. Takılabilir bir kan basıncı monitörüdür.

Patent, tasarımın bir sensörle donatılmış bir giyilebilir kan basıncı monitörü manşeti için olduğunu gösterdi . Bu monitör manşonu, kullanıcının tansiyonu yüksek ya da düşük olduğu zaman izler.

Cihaz dokunmatik ekran ile gelebilir veya Bluetooth uyumlu olabilir. Patent, diğer herhangi bir tansiyon ölçüm cihazı gibi, Apple’ın giyilebilir kan basıncı monitörü manşetinin, küçük hava yastıklarının veya hücrelerinin bir koleksiyonudur. Kullanıcının koluna baskı uygular ve kan akışını keser.

Oradan, bu yeni cihaz türü, maksimum kalp debisi veya sistolik basıncının bir ölçüsünü alır. Apple’ın patenti, yeni cihazlarının, her bir hava yastığında, kanın kullanıcının kollarından veya bacaklarından geçen basınç akışını ölçmek için, bir veya birkaç sensörü olması planlandığını gösterir. Cihaz ayrıca, kullanıcı kolunu ezmeden doğru okumaya ihtiyaç duyan basınç seviyesini ölçen bir aktüatöre de sahiptir.

Kan basıncı günümüzde çok hızlı artmaktadır ve bu hastalığı zamanında teşhis etmek çok gereklidir. Apple’ın bu artan sağlık sorununu fark ettiği ve bu sorunun üstesinden geldiği anlaşılıyor, bu yeni cihaz üzerinde çalışmayı planlıyor.

hilton