Yeni Ford S-Max

hac
ajans

Çok amaçlı kullanımlar için en ideal modelleri MPV’ler olarak tanımlayabiliriz. Genellikle aile kullanımları için çokça tercih edilen bu modeller geniş, ferah bir iç mekanla misafirlerini rahat ettirmeleriyle ünlüdürler.

Fakat bu sınıfta ne yazık ki birçok MPV, değişim adı altında tabiri caizse mutasyona uğruyor. Birçoğu SUV’lara özenerek daha çok satmayı amaçlıyor, ama gerçek özelliklerinden ödün veriyor. Tam bu noktada devreye kalitesinden, özelliklerinden, kısacası var olma nedenlerinden ödün vermeyen, aksine yenilenerek daha iddialı konuma gelen, SUV modellerine bazı konularda ilham veren araçlar giriyor. İşte onlardan biri; yeni Ford S-Max.

YENİ GÖRÜNÜM

Çok daha çağdaş bir görünüme kavuşan Ford S-Max, markanın yeni tasarım anlayışını yansıtan çizgilere sahip. Ön ve arka tasarımında kardeşlerinden izler de taşıyan aracın uzunluğu 4796 mm, genişliği 2137 mm, yüksekliği 1655 mm. İç mekan genişliğine büyük katkı sağlayan dingil mesafesiyse 2849 mm. Donanım açısından zenginleşen S-Max’te teknolojik açıdan da bir çok ilerleme mevcut.

Örneğin; direksiyonu çevirdiğiniz açıyı farlarınıza da yansıtarak mükemmel bir görüş açısı kazandıran dinamik LED ön farlar hızınıza, hava ve yol koşullarına bağlı olarak aydınlatma tipini otomatik olarak ayarlıyor. Sistemin sekiz farklı aydınlatma modunun yanı sıra, manuel olarak ayarlayabileceğiniz serbest bir moduda bulunuyor. Isıtmalı ön cam sayesinde tek bir tuşla birkaç dakikada donmuş veya buzlu camı çözebilmekte önemli avantajlardan biri.

GELİŞMİŞ GÜVENLİK

Boyutları oldukça büyük olan aracın güvenle hareket edebilmesi için sürücüye yardımcı birçok sistem ve ekipmana da yer verilmiş. Fark yaratan ‘Devrilme Kontrol Sistemi’, gövdenin belirli bir derecede yana yatıp yatmadığını algılıyor.

180 DERECELİK ÖN KAMERA

Acil bir durumda, her bir tekerleği otomatik olarak frenliyor ve aynı anda gazı ayarlayarak büyük cüsseli aracın tekrar kontrol altına alınmasını kolaylaştırıyor. 180 derece görüş sağlayan ‘Ön Kamera Sistemi’ de yeni Ford S-MAX’in en önemli artılarından biri. Ön kısmında bulunan küçük bir kamera, aracın 8 inçlik ekranında bölünmüş bir ekran görüntüsü oluşturuyor. Bu sayede aracın önünde kör noktada kalan tüm araç, bisiklet ve yayaları da görebiliyorsunuz.

İSTER 5 İSTER 7 KİŞİLİK

7 kişilik bir MPV olan S-Max’in üçüncü sıra koltukları da oldukça kullanışlı. Ön koltuklarda 1081 mm, arka koltuklarda 1046 mm olan bacak mesafesi, üçüncü sıradaysa 716 mm. Fakat tahmin edeceğiniz gibi bu koltukları kullandığınızda bagaj hacmi oldukça düşerek 285 litreye iniyor.

965 LİTRELİK BAGAJ

Ama 5 kişilik oturma düzeninde 965 litrelik geniş bir yükleme alanına sahip oluyorsunuz. Eğer sadece ön koltukları kullanıp, S-Max’in içini yükle doldurmak isterseniz iki kişilik oturma düzeninde 2020 litrelik bir bagaj hacmine sahip oluyorsunuz.

Kokpiti oldukça şık olan yeni Ford S-Max’in içinde birçok eşya ve saklama gözü bulunuyor. Oldukça teknolojik bir kokpite sahip aracın içinde fonksiyonellik ön planda.

Vites geçişleri seri ve sarsıntısız olan şanzımanın konfora da, hızlanmaya da etkisi fazla. Sadece 2.0 litre seçeneği bulunan dizel-otomatik S-Max’in başlangıç fiyatı 224 bin 650 TL’den başlıyor.

Teknik özellikler 

Ford S-Max
180hp – 2.0 litre
400nm tork
Karma yakıt tüketimi: 5.4 litre
0-100 km/s : 9.5 saniye
Maksimum hız: 208 km/s
Fiyat: 224.650 TL

ntv

hilton