İşte yeni Volkswagen Golf!

hac
ajans

İlk olarak 1974 yılında üretilen Volkswagen Golf, yenilenen haliyle karşımıza çıktı. Bugüne kadar 3 milyondan fazla satan aracın tanıtımı, Youtube üzerinden canlı olarak yapıldı.

Yeni Golf’te ilk göze çarpan detay LED farlar. Günümüzün popüler far uygulaması, aracın hem önünde hem de arkasında kendisine yer bulmuş. Tampon ve ızgarada bir önceki nesle göre çok fazla bir fark görünmüyor. Arka tarafta ise stop lambaları daha keskin bir hakle bürünmüş. Tampondaki kedi gözleri ise artık daha ince ve daha uzun.

İçeride ise genel anlamda sadelik korunmuş. Bilgi sistemi MirrorLink, Android Auto ve AppleCar ile uyumlu. Ve bu sistem anlık trafik bilgilerini de sunuyor.

Araçta yenilik olarak yarı otonom sürüş imkanı dikkat çekiyor. Araçtaki front asist adı verilen güvenlik sistemi yayaları ve hareketli nesneleri izleyerek ani fren gerektiğinde yardımcı oluyor.

MOTORLAR

Yeni Golf’de bir benzin biri de dizel olmak üzere iki farklı motor görev yapıyor.

1.5 litrelik dört silindirli turbo benzinli motor 130 beygirlik güç üretebiliyor. Ve bu motor, aktif silindir sistemi sayesinde gerekmediği anlarda iki silindiri devre dışı bırakıyor.

Yine dizel ünitenin de 1.5 litrelik olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Golf’ün performans versiyonu Golf GTI da bu yenileme operasyonundan payını aldı.

otomobil.haber7

hilton