Uber’in Kurucusu İstifa Etti

hac
ajans

Uber’in kurucusu Travis Kalanick Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etti!

New York Times’ın bugün yayınladığı bir habere göre Uber’in son zamanlarda çok tepki gören yönetim kurulu başkanı Travis Kalanick, uygulamanın önde gelen yatırımcılarının liderliğini çektiği “hissedar isyanı” sonucunda, 2009’da kurmasına yardım ettiği özel araç hizmeti sunan şirketin yönetim kurulu başkanlığından istifa etmek zorunda kaldı.

New York Times’ın haberine göre, Uber’in önde gelen yatırımcıları “Uber’i İleriye Taşıma” başlığı altında yayınladıkları bir dilekçede, Kravick’in istifasını istediklerini belirttiler.

Dilekçeyi takiben yapılan ve saatlerce süren toplantının ardından, Kalanick, başkanlıktan istifa edeceğini fakat yönetim kurulunda söz sahibi olmaya devam edeceğini duyurdu.

“Uber’ı dünyadaki her şeyden çok seviyorum ve bu zor zamanımda, Uber’in daha fazla zarar görmemesi adına yatırımcıların isteğini kabul ederek pozisyonumdan ayrılmayı kabul ediyorum” diyen Kalanick, geçtiğimiz hafta Uber’in toksik şirket kültürüne ilişkin bir raporun yayınlanmasının ardından şirketten bir süreliğine ayrılacağını açıklamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Cuma günü hayatını kaybeden annemin yasını tutmak, kendimi geliştirmek, ve dünya standartlarında bir şirketi yönetebilmek için biraz zamana ihtiyacım var”

Kalanick’in bugün ki kararı, şirkette son zamanlarda meydana gelen skandalların ve Uber’in iş felsefesiyle ilgili yaşanan problemlerin yatırımcılar için taşıdığı önemi gösteriyor.

DEĞERİ 70 MİLYAR DOLAR 

11 milyar dolara aşkın bir yatırıma sahip olan Uber, şu anda 70 milyar dolarlık bir değere sahip. Silikon Vadisi’ndeki yatırımcılar, Uber’in en çalkantılı zamanlarda bile arkasında durdular, fakat son zamanlarda yaşanan olaylar Uber’in istikrarını tehdit ediyor.

Uber kurucularından Garrett Camp, bugün yayınladığı bir blog yazısında şirketin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı skandalların onu “üzgün ve derin düşünceler” içinde bıraktığını söyledi. Ancak Camp, Kalanick konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

NTV

hilton