Hindistan’ın katı kripto kuralları

hac
ajans

Hindistan’da kripto para yatırımcısı olmak için iyi bir zaman değil.

Hindistan’da mevcut bir kripto para birimi tutucusu veya potansiyel bir yatırımcıysanız, hükümet paranızı sektöre koymadan önce iki kez düşünmenizi istiyor.

Ülkedeki kripto para meraklıları için, son birkaç yıldaki yasaklar ve kısıtlamalar spekülasyonları nedeniyle alan hakkında heyecanlanmak zor oldu.

Şubat ayında, ilçenin maliye bakanı Nirmala Sitharaman vergi planı getirerek ve sektörü tanıyarak onlara umut verdi. Kripto para birimi sektörüne herhangi bir meşruiyet kazandırmasa da, bu hareket, yakın zamanda alım satım konusunda genel bir yasak olmayacağı anlamına geliyordu.

Ancak son haftalarda vergi teklifinin yasalaşması ve iç işleyişine ilişkin daha fazla açıklamanın gündeme gelmesiyle sektör buna olumsuz tepki verdi.

Birçok siyasi ve iş dünyası lideri, yeni kripto vergi yasasının yatırımcıları sektöre para yatırmaktan caydıracağını söyledi. Bu hikayede, nasıl çalıştığına ve Hindistan’ın kripto para geleceği üzerinde ne gibi etkileri olabileceğine bir göz atacağız.

Hindistan’ın kripto para vergisi nasıl çalışıyor?

Hindistan’ın yeni kripto para vergisinin iki katmanı var. Birincisi, dijital varlık ticaretinden kazandığınız para için %30 vergi ödemeniz gereken sermaye kazancı katmanıdır.

ABD ve İngiltere gibi birçok ülke kripto para birimleri için benzer bir vergi yapısına sahiptir.

Bununla birlikte, kripto para birimleri içinde bile kayıplarınızı dengeleyemezsiniz. Dolayısıyla, Bitcoin ticaretinden 1.000 Rs (13.13 $) kaybettiyseniz ve Ethereum ticaretinden 1.000 Rs (13.13 $) kazandıysanız, kazandığınız para için %30 vergi ödemeniz gerekir.

Bu yasa 1 Nisan’dan beri yürürlükte.

Kaynakta İndirilen Vergi (TDS) adlı başka bir katman daha vardır ve bu, tüm dijital varlık işlemleri için geçerlidir.

Sektörün yeni vergi kurallarına ilk tepkisi olumlu olsa da, TDS ile ilgili yasaların açıklığa kavuşturulması birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Geçen ay, bir parlamento üyesi olan Ritesh Pandey, katı TDS kurallarının “kırmızı tapizmi doğuracağını” ve kripto para varlık sınıfını olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Unocoin kripto para borsasından Sathvik Vishwanath, bu kuralların piyasanın adil ticaret uygulamasına aykırı olduğunu söyledi.

hilton