Elon Musk, kripto paralar ile Tesla satışı yapmayacağını söyledi! Bitcoin çöküşe geçti!

hac
ajans

Elon Musk, Bitcoin’in çevresel etkisine ilişkin endişelerini dile getirdi.

Kripto paraların üretiminde iklim üzerindeki etkisine ilişkin endişeler nedeniyle Tesla müşterilerinin araç satın alırken kripto para birimini kullanımını askıya aldı.

Tesla’nın ödemesini kripto para ile alınmayacağını açıkladıktan sonra kripto para piyasası alt üst oldu. Kripto yatırımcıları ne yapacaklarını bilemediler. %20 hatta %30 lara varan değer kaybı yatırımcıları üzdü.

Ancak Musk, Tesla’nın madenciliğin neden olduğu çevresel zararı gerekçe göstererek Bitcoin kullanarak araç satın alımlarını askıya aldığını tweet atarak bir U dönüşü yaptı. Musk, “Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de herhangi bir yakıtın en kötü emisyonuna sahip olan kömürden endişe ediyoruz,” diye yazdı. “Kripto para birimi birçok düzeyde iyi bir fikir ve umut verici bir geleceği olduğuna inanıyoruz, ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz.”

Musk, Tesla şirketinin bünyesindeki Bitcoin’lerinden hiçbirini satmayacağını ve madencilik daha sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez onu kullanmayı planladığını da sözlerine ekledi.

hilton